Степан Хмара розповів, чому Москва не втручається у вірменські події


                Степан Хмара розповів, чому Москва не втручається у вірменські події

Ще й досі незрозуміло, як саме завершаться акції протесту у Вірменії. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український націоналіст і політичний діяч, радянський дисидент, один із засновників Української республіканської партії, Герой України Степан Хмара.

«Вірменія — це маленька країна, невеличкий народ, більш консолідований, там менше вкраплень інших етносів. Це має значення. В Україні ситуація інакша. І найголовніше — у Вірменії зовнішня сила не брала прямої участі в акціях. Вона спостерігала, в Москві вважали, що Саргсян збережеться», — коментує співрозмовник видання.

«Ми ще не знаємо, чим там все закінчиться взагалі, тому що Саргсян був проросійські налаштований, але Москва спостерігала і прямої участі не брала. Другий важливий фактор — у вірменській владі страшна корупція. Як казали мені мої друзі вірмени, якщо у вас за влади олігархи і корумповані, то у нас просто влада у бандитів», — додає експерт.

«Росія, не тільки комуністична, а ще й царська, приділяла особливу увагу, щоб тримати Україну в своїх лапах покори, тому що в Москві прекрасно розуміли і розуміють — без України імперська ідея Росії перетвориться на сміхотворну ідею-фікс», — продовжує Степан Хмара.

«Чому вірменам росіяни не винесли вирок, що вірмени і руські — один народ? А за царизму всі російські царські ідеологи, російські ідеологи теперішні і сам Путін, і головний керівник ідеологічного сектору патріарх Кирило, колишній генерал КДБ, — всі вони говорять, що Київ — це наша купіль, звідти наші скріпи йдуть. Вони весь час посягають на наше історико-культурне середовище. Тому порівнювати нашу боротьбу і Вірменії — бачите, наскільки тут є різниця. Хоча Росія буде намагатися триматися за Вірменію, тому що там база військова, вони хочуть зберегти форпост на Кавказі. Але це зовсім інше, це не те, що у нас», — резюмував експерт.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *