Кокотюха пояснив, чому гей-парад — це все, що завгодно, але не боротьба за права


                Кокотюха пояснив, чому гей-парад - це все, що завгодно, але не боротьба за права

В Україні порушують права дітей, інвалідів та інших спільнот, але не ЛГБТ. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український письменник і публіцист Андрій Кокотюха.

За словами нашого співрозмовника, гей-парад — це що завгодно, але не боротьба за права.

«Це підміна понять, тому що їх права ніхто не порушує, адже у мене є багато знайомих, які народилися від природи не такими, як я, вони фахівці в своєї справі, і я не бачу, щоб їхні права порушувались, і я не бачу їх так само на гей-парадах. Якщо давати оцінку, то на ці ходи виходять тільки лузери, які не знайшли застосування собі, своїм професійним навичкам, і вони прикриваються тим, що вони секс-меншини задля того, щоб відстоювати якісь незрозумілі права», — каже експерт.

Але, по-перше, додає аналітик, їхні права не порушують: «Живи з ким завгодно, це особиста справа кожного. Друге — я гетеросексуальна людина, але я не виходжу на парад за то, що в мене не така сексуальна орієнтація, як у інших. Третє — взагалі, коли починають говорити про захист прав, насправді не можуть сформулювати, які саме права. Вимагають, щоб були одностатеві шлюби і щоб можна було зайти в лікарню в реанімацію як родичам».

«Тобто, якщо відсторонитися від всього іншого, то можна зробити такій висновок, що ті, хто виходять на гей-паради, це люди меркантильні або хворі, бо вони хочуть відстоювати свої права на одруження та потім успадковувати майно. Це вже меркантилізм. А якщо ми хочемо, щоб нас як близьких людей пускали в реанімацію, це означає, що вони вже готують себе до реанімації, тобто вони хворі. Про щось інше не йдеться, тому що їхні права не порушуються», — каже Кокотюха.

«Права ЛГБТ-спільнот захищені з грудня 1991 року. В Кримінальному кодексі України була вилучена радянська стаття, яка карає за одностатевий секс, за мужеложство. По ній, власне, сидів режисер Сергій Параджанов. Після того, як за одностатеві стосунки перестали переслідувати кримінально, жодних прав цих спільнот в Україні не порушується. В Україні багато інших порушень: права дітей, інвалідів… Загалом можна нарахувати з десяток спільнот, чиї права реально порушуються», — резюмує співрозмовник видання.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *