Обміняти Крим на Донбас: Волкер оприлюднив різку заяву


                Обміняти Крим на Донбас: Волкер оприлюднив різку заяву

В інтерв’ю німецькому виданню Bild спеціальний представник американського Державного департаменту Курт Волкер заявив, що пропозиція щодо можливості обміну незаконно анексованого Криму на виведення військ з окупованої частини Донбасу є неприйнятною, інформує replyua.net. Зокрема, він зазначив, що в європейських країнах така пропозиція лунає час від часу, а ще частіше мова йде про те, що частина політиків зацікавлена у скасуванні антиросійських санкцій, які надають певний тиск на еліту в оточенні Путіна.

Волкер переконаний, що у найближчій перспективі ніяких значних змін у статусі-кво не передбачається. Окрім того, канцлер Німеччини Ангела Меркель також бачить ситуацію, якою вона є, і вона не послабить тиску. За словами американського дипломата, ніхто не повинен здійснювати подібний обмін, тому що і Крим і Донбас – це українські території.

«Відносно можливого «обміну» Криму на Донбас, то це мене обурює. А що, якщо взяти і «обміняти» якісь частини Німеччини? Хто має на це право? Хто має право чинити так з Україною? Ніхто!», — наголосив Волкер.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *