Боярчук про створення Антикорупційного суду: Можливо, ще рік-два ми зможемо «пропетлять»


                Боярчук про створення Антикорупційного суду: Можливо, ще рік-два ми зможемо «пропетлять»

В Україні корупція людям допомагає жити, а не псує життя. І в цій ситуації визначити рецепт боротьби з корупцією дуже важко. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів директор Центру соціально-економічних досліджень CASE Україна Дмитро Боярчук.

За словами нашого співрозмовника, якщо в західних країнах корупцію можна розглядати у контексті певних випадків, то в Україні це, по суті, є «середовищем».

«У нас це людям допомагає жити, а не псує життя. І в цій ситуації визначити рецепт боротьби з корупцією дуже важко. Зараз МВФ вимагає створення Антикорупційного суду. В цей процес дуже втручаються зі всіх сторін. Зараз той закон, якій вніс президент в парламент, не відповідає очікуванням тих самих донорів», — каже аналітик.

Боярчук називає боротьбу з корупцією в Україні «еволюційним процесом».

«Створили НАБУ, якій виявився фактично чужим органом в нашій системі, і його почали атакувати і ГПУ, і СБУ, тому що вони заважають робити, як раніше. Я дуже сподіваюсь, що буде створений Антикорупційний суд. З одного боку, реформа поліції пройшла дуже успішно, але зараз навіть на побутовому рівні часто чую, що нова поліція не проти відпустити порушника за певну мзду. Коли реформувався один орган, людей замінили, але не було системного руху по інших напрямках, відповідно, цей прогрес починає роз'їдатися», — констатує наш співрозмовник.

За прогнозами експерта, на певному етапі в Україні буде створено Антикорупційний суд, тому що фінансова ситуація в країні така, що сперечатися з МВФ ми не можемо. «Можливо, ще рік-два ми зможемо “пропетлять”, але далі нам треба виплачувати такі зобов'язання у валюті, що там варіантів не слухатися або не дослухатися до МВФ немає. Або дослухатися, або банкрутство повноцінне», — зазначає Боярчук.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *