Генерал Лопата пояснив, хто тепер нестиме відповідальність за події на Донбасі


                Генерал Лопата пояснив, хто тепер нестиме відповідальність за події на Донбасі

Треба було б давним-давно вже зробити так, щоб ті бойові дії, які ведуться на сході нашої держави, велись під загальним керівництвом Генштабу. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український військовий діяч, генерал-полковник Анатолій Лопата.

За словами нашого співрозмовника, нічого особливого в анонсованому напередодні завершенні АТО на Донбасі, немає.

«Чому? Треба було б давним-давно вже зробити так, щоб ті бойові дії, які ведуться на сході нашої держави, велись під загальним керівництвом Генштабу, тому що відбулась диспропорція в тому, хто повинен відповідати за результати антитерористичної діяльності. На сьогоднішній день фактично відповідальність за антитерористичну діяльність на сході у нас несе прем'єр-міністр. ЗСУ опосередковано, здавалось би, були заподіяні, але це не так», — пояснює військовий експерт.

«Фактично АТО, яка проводилась, і те, що буде проводити сьогодні спільними діями об'єднаний штаб, являють собою ти ж яйця, тільки збоку. Нічого фактично нового там не буде, а ось у відповідальності будуть кардинальні зміни», — зазначає генерал Лопата.

Теперь, наголошує співрозмовник видання, ми будемо питати «тільки з президента держави і з начальника Генштабу Міноборони».

«Все інше — система матеріального забезпечення, озброєнням технікою, розвідка — все буде виконуватися так, як воно і виконувалося, тими ж засобами, які були у нашої держави. Звичайно, підходи ускладнюються, і повна відповідальність на сьогоднішній день лягає на Міністерство обороні і Генштаб як на керівництво цією структурою», — додає Анатолій Лопата.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *