Бенюк: Є свята, які майбутнє покоління має викреслити з пам’яті


                Бенюк: Є свята, які майбутнє покоління має викреслити з пам'яті

Саме 8 травня весь світ вважає Днем перемоги. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів актор театру і кіно, телеведучий, Народний артист України, заступник голови ВО «Свобода» зі зв'язків з українцями за кордоном Богдан Бенюк.

На думку нашого співрозмовника, зробити 1 травня зробити державним святом і давати вихідний день — це нонсенс.

«Але те, що це велике свято — 1 і 2 травня, це однозначно так, тому що для українців це дні саджання картоплі. З самого дитинства 1 і 2 травня я садив картоплю вдома і продовжую це робити. В Україні є інші свята державні, і не треба нам морочити голову тими пережитками, які до нас прийшли», — каже актор і політик.

А ось що стосується 8 травня, то експерт нагадує, що саме цю дату весь світ вважає Днем перемоги.

«Нам треба перейти від 9-го московського переможного дня. Нехай собі наш сусід святкує, скільки хоче, радується, що вони великі мужні переможці врятували весь світ і продовжують його рятувати по-своєму, по-советски. Ну, маємо такого сусіда, нікуди не дінемось. А нам треба мати свої свята», — додає Бенюк.

Також, зазначає співрозмовник видання, треба пам'ятати, що в травні буде ще одне свято: третя неділя травня — це день матері.

«І ще одне свято попадає — день народження Клари Цеткін зразу відпадає. Ви бачите, купа всіляких речей, які з цвітом травневим і квітневим забирають ту погань соціалістично-комуністичну. Я ставлюся так. Розумію, що є інші люди, які мають інші думки, але це їхні проблеми, а нам треба думати про майбутнє покоління, яке не має пам'ятати цих свят, викреслити їх з історії і пам'ятати, що це були ті роки, які зробили з нашим народом дуже багато всіляких поганих речей», — резюмує експерт.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *