Соціолог Бекешкіна: В Україні 1 травня перетворили на «картопляне свято»


                Соціолог Бекешкіна: В Україні 1 травня перетворили на «картопляне свято»

Вихідні — це чудовий час, коли ніхто не заважає працювати. Про це в коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA повідомила соціолог, старший науковий співробітник Інституту соціології НАН України та глава фонду Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

За словами співрозмовниці видання, свят в Україні забагато.

«Я думаю, що, як мінімум, якщо свято випадає на вихідні, то так вийшло — не повезло цього року, наступного повезе більше. У нас так вийшло, що, по-перше, зберігаються радянські свята — 8 березня, 1 травня, слава богу, що в листопаді вже нема свят, і додаються ще свята релігійні — Різдво, Троїця ось буде, Великдень. І ще додаються свята української незалежності — День Конституції і День незалежності», — нагадує соціолог.

Щодо святкування 1 травня експерт зазначає наступне: «Це не радянські дні, це міжнародний день солідарності трудящих. У нас і 8 березня зробили радянським, і 1 травня зробили радянським. Насправді це міжнародний день солідарності трудящих, він був встановлений дуже давно. Люди виходили на мітинги, або захистити свої права та домогтися свого. У нас це перетворили ще й на свято садіння картоплі. В радянські часи це був день виявлення солідарності, але не між собою, а з партією — “партія і народ єдині”, були демонстрації, на які зганяли людей. Стояли на трибуні керівники партії, уряду, місцевих рад. Народ махав ручками, неслись всякі гасла, а потім ще їхали картоплю саджати. А зараз цього немає, просто картоплю саджають».

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *