Погода на травень: до України летить буря


                Погода на травень: до України летить буря

Група синоптиків склала прогноз погоди для українців на травень. Очікується, що початок останнього місяця весни буде прохолодним. Про це повідомляє Український гідрометцентр.

Згідно з даними, 1 травня дощі з грозами знову повернуться до Західної України, температура вдень — від +24 до +27°, вночі стане трохи прохолодніше: +10…+12°.

Однак народний синоптик Леонід Горбань дає менш оптимістичний прогноз на перший день травня.

«Із 1 по 4 травня прораховується похолодання. Середньодобові температури будуть на рівні +10…+12°, значить, денні будуть не більше +19°. До 7 травня буде вже більш відчутне похолодання. 7 і 8 травня можуть бути заморозки на ґрунті за північним областям, нічне похолодання може дійти навіть до Києва. Середньодобова температура буде +7…+8°, денна +12…+13°. Потім із 10 травня відразу очікується різкий підйом температури: +18…+20° середньодобові показники і близько +25° денні температури», — розповів він.

Також народний синоптик спрогнозував, коли варто очікувати опадів.

«Ближче до 4-5 травня очікуються дощі і навіть буря. Із 12 по 16 травня також прораховуються дощі», — резюмував Горбань.

Але вже до кінця останнього місяця весни по всій території країни встановиться суха погода і стане по-літньому спекотно – +28…+30°.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *