Прощавай, СНД: політолог Смола розповіла, як РФ перешкоджатиме діям України


                Прощавай, СНД: політолог Смола розповіла, як РФ перешкоджатиме діям України

Україні варто готуватися до дипломатичних перемовин щодо бюрократичного виходу з СНД. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України — From-UA розповіла доктор політичних наук, політолог Лідія Смола.

За словами нашої співрозмовниці, насправді вихід України з СНД не такий вже й надто болісний: «Хоча Росія буде намагатися створювати перешкоди на виході. Тобто будуть підніматися, на мою думку, документи, попри те, що ми не підписували, але ж є питання Беловежських угод тощо».

На думку експерта, цей процес є закономірним.

«Процес розпаду СРСР ще не закінчився. Створення незалежних країн де-юре було, а де-факто залишались дуже тісні економічні, бізнесові стосунки між колишніми радянськими республіками. Я думаю, що Росія буде створювати якісь перешкоди і формувати інформаційну хвилю, наскільки в Україні буде погано від виходу, і робити якісь провокативні дії однозначно», — додає Смола.

Політолог нагадує, що Україні варто готуватися до дипломатичних перемовин щодо бюрократичного виходу з цього процесу.

«В економічному плані у нас є велика зав'язка на банківську систему, в атомної енергетиці у нас є дуже щільні зв'язки з РФ, ми не можемо їх розірвати. Тобто існують обставини, які просто не дозволяють нам закрити перед Росією двері. Тому те, що це є закономірний процес в силу війни і в силу набуття нашої суб'єктності, це зрозуміло. Чи матиме все це для України якісь фатальні наслідки — однозначно ні, тому що ми вже в значній мірі відриваємось від РФ. Ми маємо ще багато тісних контактів, але відриваємось. Це лише питання продовження розвалу СРСР», — додає співрозмовниця видання.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *