7 євро у скарбничку ЄС: політолог Даниленко пояснив, за що насправді платитимуть українці


                7 євро у скарбничку ЄС: політолог Даниленко пояснив, за що насправді платитимуть українці

Українці сплачуватимуть 7 євро не за візу, а за обробку документів. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів керівник Громадської організації «Українська рада з міжнародних відносин» Сергій Даниленко.

Коментуючи інформацію про те, що Європейський Союз з 2021 року має намір ввести платний в'їзд для «безвізових країн», співрозмовник видання зазначає наступне: «Від самого початку запровадження безвіза супроводжувалось різноманітними чутками, навколо яких здіймався дуже хаотичний, але все ж такі цілеспрямований інформаційний вплив. Але по факту ми бачимо, що безвіз працює, і, за різними оцінками, більш ніж 500 тис. людей скористалися вже цією можливістю. А те, що невдовзі буде запроваджена оплата 7 євро за обробку документів людей, які подорожують за безвізом до країн шенгенської зони, то це стосується не лише України, а всіх країн, які мають подібну угоду з ЄС. І ось на цьому мають акцентувати увагу українські медіа».

Оскільки кількість держав з безвізом зростає, продовжує експерт, проблема нелегальної міграції до Європи залишається доволі гострою.

«Питання обробки даних, попри те, що це автоматизується, але вимагає все більших ресурсів, і ось ці ресурси потрібно звідкись брати. І ці люди, які прагнуть скористатися безвізом, мали б за цю послугу заплатити. Фактично ми платимо не за візу, ми просимо не візу, ми просимо обробити наші документи. І ось за цю обробку ми і змушені будемо платити 7 євро за три роки. Тобто ніякої катастрофічної ситуації в цьому нема», — каже Сергій Даниленко.

За словами аналітика, одним з найбільших досягнень сучасної України і сучасної влади є запровадження безвізу, тому урядові структури, від яких залежить подальше існування такого спрощеного візового режиму, будуть докладати максимум зусиль, аби не дати підстав в той чи інший спосіб обмежити цю процедуру.

«Я переконаний в тому, що процедура безвізу залишиться. Безвізом користується, перш за все, студентство, науковці, журналісти, ті, хто подорожують Європою. ЄС вже звикає до такого формату співпраці, це величезна кількість туристичної індустрії, а Європа зацікавлена саме в розвитку туризму, оскільки в сучасному світі, де розвивається транспортна, готельна логістика, це дуже вигідна сфера бізнесу і отримання фінансової підтримки для національних бюджетів країн ЄС», — резюмує співрозмовник видання.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *