7 євро за в’їзд до країн ЄС: політолог Таран заспокоїв українців


                7 євро за в'їзд до країн ЄС: політолог Таран заспокоїв українців

7 євро на 3 роки за обробку документів — це не трагедія. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український політолог Сергій Таран.

За словами нашого співрозмовника, розмови про зміни процедури в'їзду країн, з якими ЄС запровадив безвізовий режим, точаться давно.

«Не йдеться про якусь окрему країну, чи тим більше про Україну. Йдеться про те, що ЄС, маючи з деякими країнами безвізовий режим, розробляє механізми для додаткової перевірки громадян, які в'їжджають, для того, щоб зменшити загрозу неконтрольованої міграції чи тероризму. Йдеться про те, що інформація, яку будуть перевіряти європейці, потребує ресурсів, і те, щоб громадяни країн, які не належать до ЄС, але мають безвізовий режим, платили 7 євро на 3 роки один раз через сайт, і таким чином ці кошти збирались на внесення цієї інформації в бази даних», — пояснює експерт.

«Це не є трагедія, тому що якщо об'єктивно і чесно подивитись, то, якщо говорити про Україну, запровадити безвізовий режим для країни, яка зараз веде війну, не контролює східний кордон, в якій економічна криза, запровадити безвізовий режим в той час, коли в самому ЄС величезна міграційна криза, коли на цьому тлі в політику приходять популісти, які ніколи не мали шансів, але через міграційну неконтрольовану кризу вони такі мають цей шанс, — враховуючи все це, те, що Україна все ж такі має безвізовий режим, це вже дуже велика підтримка з боку ЄС, яка не буде нівелюватися 7 євро, які, може, будуть запроваджені для тих країн, які мають безвізовий режим», — додає політолог.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *