Цибулько: Визнання Голодомору геноцидом українського народу пришвидшиться, і ось чому


                Цибулько: Визнання Голодомору геноцидом українського народу пришвидшиться, і ось чому

Є ряд країн, які перебувають в певній залежності від Росії та блокують питання визнання Голодомору геноцидом українського народу. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів громадський діяч Володимир Цибулько.

Коментуючи інформацію про те, що ще один штат США визнав Голодомор 1932-33 років в Україні геноцидом українського народу, наш співрозмовник зазначає наступне: «В США більше 10 штатів визнали Голодомор. Більше 20 країн визнали. Прем'єр Гройсман, перебуваючи в Ізраїлі і ведучи переговори про зону вільної торгівлі, також поставив питання про визнання Голодомору. Є ряд країн, в яких є соціалістичний уряд, дехто дуже озирається на Росією. Ми бачимо, що на пострадянському просторі, крім Грузії, Молдови, Азербайджану і країн Прибалтики, є ті країни, які перебувають в певній залежності від Росії, вони, звичайно, блокують це питання».

Таким чином, констатує експерт, визнання Голодомору геноцидом українського народу — це тривалий процес.

«Треба просто робити свою справу. Я скажу так: зі зростанням суб'єктності України, з переходом її в ранг країн, важливих не лише в рамках ЄС, але й НАТО, я думаю, що цей процес пришвидшиться», — додає Цибулько.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *