Економіст Боярчук розповів про справжній рівень доходів українців


                Економіст Боярчук розповів про справжній рівень доходів українців

Рівень доходів українців невисокий, і значна частина витрат йде на харчування, але інформація про те, що за витратами на харчування, сигарети і алкоголь ми у першій десятці в світі — це велике питання. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів директор Центру соціально-економічних досліджень CASE Україна Дмитро Боярчук.

Коментуючи результати американського дослідження, згідно з якими за витратами на харчування, сигарети і алкоголь українців випереджають тільки Естонія, Білорусь, Угорщина і Чехія, наш співрозмовник зазначає наступне: «Я не знаю, за якими показниками що вимірювали в США, але насправді цифри нижчі, але, наскільки я пам'ятаю, не суттєво. Є така піраміда Маслоу — людина вдовольняє свої потреби в залежності від свого доходу, базові потреби, зокрема це стосується продуктів харчування. Це, звичайно, можна вважати показником низького рівня доходів, але я не знаю, з ким вони порівнювали».

«Можна сказати, що це один з показників, який підтверджує, що у нас рівень доходів є невисокий, і значна частина витрат йде на харчування, але щоб це була перша десятка в світі — мені про це важко щось казати», — додає експерт.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *