Сиротюк: Голандські фірми, пов’язані з Керченським мостом, фактично забули про смерті громадян в МН-17


                Сиротюк: Голандські фірми, пов’язані з Керченським мостом, фактично забули про смерті громадян в МН-17

Україна навряд чи розірве дипломатичні відносини, встановить візовий режим, припинить торгівлю з РФ, або хоча б заарештує статки Росії на території України. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів депутат ВО "Свобода" Юрій Сиротюк.

За словами нашого співрозмовника, те, що МН-17 збили росіяни — є секретом Полішинеля: «Це загально відома істина. Якщо дослідники в інтернеті, громадські активісти це все знайшли, то американська розвідка, яка володіє довершеною супутниковою системою по всьому світі і може побачити монету в ваших руках, очевидно, з самого початку все знала. Стоїть питання, що ті країни, які знали, вони приховували цю інформацію, бо бояться кинути відкритий виклик Росії».

Зараз, продовжує експерт, ця інформація стала відомим юридичним фактом.

«Юридичний факт має юридичні наслідки. Інше питання, що першим результатом діяльності комісії стане те, що всі російські військовослужбовці, які були причетні до того розрахунку “Бука”, найближчим часом, на мій прогноз, покинуть світ земний — хто в автокатастрофі, хто в результаті нападів, бо я думаю, що Росія буде прибирати сліди. Тому що Путіну дуже важливо, щоб слід не дійшов до нього. Тому зараз Росія буде обривати сліди, а на тому моменті, коли останній свідок цієї справи зникне, тоді Росія й далі буде наполягати на тому, що це є неправдою, що ця версія не підтверджується, що немає ще судового вироку. Тобто Росія ніколи не зізнається в катастрофі МН-17», — впевнений депутат ВО "Свобода".

Що стосується реакції світового товариства, то, зазначає Юрій Сиротюк, воно знов висловить стурбованість.

«Жодних конкретних дій не буде. Не буде, як, наприклад, коли була заява, що в Сирії проти населення застосували хімічну зброю — і зразу був у відповідь ракетний удар. Ми бачили, як Росія застосувала бойову хімічну зброю на території королівства Великобританії проти сім'ї Скрипалів, і крім обурення нічого не було. З іншого боку, формується громадська думка щодо Росії, бо Росія багато грошей вклала в пропаганду, що МН-17 збила українська армія. Всякі фейсбук-групи по Європі активно працювали. Зараз всім зрозуміло, що це зробила Росія, і співпраця з Росією гіпотетично буде нести електоральні втрати, хоча, як ми бачимо по Німеччині і по газопроводу “Північний потік-2”, бабло перемагає будь які цінності. Ми бачимо по Голландії, що голландські фірми, які брали участь у будівництві Керченського мосту, фактично забули о смерті своїх же громадян в МН-17», — каже співрозмовник видання.

Тому, констатує експерт, юридичні наслідки Росія відчує дещо пізніше.

«Можливо, буде чергова зміна громадської думки щодо Росії, а політичні еліти будуть й надалі, знаючи правду, використовувати різні політкоректні формулювання і говорити, що з Росією потрібно продовжувати діалог», — каже депутат.

«Що стосується України, то вона показала своє ставлення до цієї події і до інших подій тим, що цьогоріч суттєво зріс товарообіг з країною-окупантом. Тобто українська влада і надалі торгує з РФ, нарощує торгівлю, “Сбербанк” спокійно відчуває себе на території Києва. Уявимо собі, щоб в 1944 роки працював би “Дойчебанк” у Москві. Українська влада, яка має олігархічну сутність, її ціль — воювати до останнього українця і заробляти до останнього. Тому якихось адекватних кроків не буде. Я не вірю, що після того Україна розірве дипломатичні відносини, встановить візовий режим, припинить торгівлю з РФ, або хоча б заарештує статки Росії на території України. Думаю, що цього всього не буде. Будуть піарні виступи президента, бо коли йому треба електоральні бали, він заявляє, як український патріот, а коли йому треба збільшити нулики на його офшорних рахунках, він просто цинічно торгує з окупантом», — додає Сиротюк.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *