Юрчишин: Найближчі два роки ми спостерігатимемо постійне зростання цін


                Юрчишин: Найближчі два роки ми спостерігатимемо постійне зростання цін

Українським держслужбовцям легше підвищувати ціни, пояснюючи це тим чи іншим зовнішнім фактором. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів директор економічних програм Українського центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова Василь Юрчишин.

За словами нашого співрозмовника, українцям варто готуватися до анонсованого підвищення цін, адже поки що економіка залишається низько конкурентною, і поки ще не видно, за рахунок яких сфер може відбутися прорив.

«Найважливіше, мені здається, те, що система державного управління побудована у нас таким чином, що держслужбовці міркують тільки в термінах підвищення цін. Тобто не йдеться про заощадження, про ефективність. Набагато легше підвищувати ціни, пояснюючи це тим чи іншим зовнішнім фактором», — пояснює економіст.

Зараз ціни на нафту трішки піднімаються, продовжує експерт, але не варто забувати про те, що в позаминулому році нафта різко дешевшала, але зниження цін ми не бачили.

«У нас часто спостерігаються спроби підвищити ціни в одній сфері за рахунок іншої. Однак поки залишатиметься така ситуація, у нас відбуватиметься дорожчання. І це ще в умовах, коли гривня відносно стабільна. Коли нацвалюта почне девальвувати, нам будуть пояснювати, що підвищення цін відбувається внаслідок зовнішнього сектору. Ще раз кажу: жодного заходу, жодних напрямів політики, спрямованих на реальну стабілізацію, у нас не робилося і не робиться, тому найближчий рік-два ми будемо продовжувати жити у тенденції постійного зростання цін», — впевнений наш співрозмовник.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *