Політолог Палій розповів, коли в Раді з’явиться безліч вільних місць


                Політолог Палій розповів, коли в Раді з’явиться безліч вільних місць

Чимало депутатів намагатиметься зірвати процес зняття недоторканості. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог, історик і публіцист Олександр Палій.

На думку нашого співрозмовника, в остаточній редакції прийняти закон про відміну депутатської недоторканості буде дуже складно.

«Не зважаючи на те, що перед виборами багато депутатів будуть зацікавлені в демонстрації, що вони такі відкриті, але на фінішній прямій є загроза, що цього не буде. Побачимо, ще далеко від результату, тому що треба ще 300 голосів, і чимало депутатів будуть зривати процес», — впевнений політолог.

«Реально в коаліції зараз чоловік 240, навіть якщо їх всіх мобілізувати, треба десь ще знайти 60 голосів, тобто це не так просто», — додає Палій.

За словами експерта, проблема полягає в тому, що багато депутатів виступають саме за недоторканість.

«Тобто вони йдуть насамперед для того, щоб підвищити всій статус і отримати якийсь результат, що вони, мовляв, повністю захищені. Тобто купити собі таку синекуру. А якщо недоторканості не буде, то це різко знизить вартість справи, вона вже не буде такою привабливою для багатьох депутатів», — додає політолог.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *