Політолог Яхно пояснила, навіщо насправді Україні закон про нацбезпеку


                Політолог Яхно пояснила, навіщо насправді Україні закон про нацбезпеку

В нинішніх умовах закон про національну безпеку — це справжня необхідність. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповіла український політолог, директор Інституту національної стратегії України Олеся Яхно.

За словами нашої співрозмовниці, необхідність прийняття закону про національну безпеку України не пов'язана з самітом НАТО, тому що ми не маємо подібних зобов'язань.

«Цей закон мотивований в першу чергу необхідністю посилення ризиків, що пов'язані з безпековою складовою, і вже в другу — з нашою співпрацею з НАТО. Тому я тут не бачу ніяких зобов'язань України, їх не має, це просто продиктовано реальною необхідністю прийняття такого закону. Це пов'язано як з необхідністю підвищення обороноздатності і безпеки, так і з тим, щоб це було логічно та гармонічно з точки зору цієї співпраці, яку ми проводимо з НАТО», — пояснює експерт.

За словами політолога, в нинішніх умовах закон про національну безпеку є необхідністю.

«Ми ж розуміємо, що безпека носить різний характер. Не обов'язково це лише військовий вибір, якщо ми кажемо, наприклад, про співпрацю з НАТО, або підвищення обороноздатності саме у військовій складовій. Але ж безпека має різні прояви, в тому числі в інформаційному просторі, кібербезпека тощо», — додає Олеся Яхно.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *