“Поки мама молилася”: двоє чоловіків зґвалтували 9-річну дівчинку прямо в церкві


                “Поки мама молилася”: двоє чоловіків зґвалтували 9-річну дівчинку прямо в церкві

У Бакинській єпархії Російської православної церкви назріває скандал, який нагадує той, який кілька років тому розгорівся навколо сексуальних домагань в католицьких церквах Європи і США, передає Корупція.Інфо

Управління поліції Насімінського району Баку взялося за розслідування факту вчинення дій сексуального характеру відносно малолітньої дівчинки в стінах церкви. Про це Sputnik Азербайджан повідомили в правоохоронних органах Насімінського району.

За отриманими даними, 20 червня в 22-е відділення поліції Насімінського району зі скаргою звернулася мешканка столиці М.Х. Вона сказала, що є прихожанкою одного з бакинських соборів. Так, 14 лютого цього року вона в черговий раз разом з дев'ятирічною дочкою прийшла до церкви помолитися.

Поки жінка молилася, вона не помітила, як двоє чоловіків завели її дочку в інше приміщення і зробили стосовно неї насильницькі дії сексуального характеру. Про те, що трапилося дитина розповіла матері не відразу – цим і пояснюється той факт, що заява була подана через майже чотири місяці. Жінка назвала і імена обвинувачених нею осіб, але з етичних міркувань ми їх не розкриваємо.

В даний час матеріали справи передані в слідчий відділ Насімінського РУП для порушення кримінальної справи за статтею 152 (Статеві зносини або інші дії сексуального характеру з особою, яка не досягла 16 років) Кримінального кодексу АР. Слідство з'ясовує обставини того, що сталося, буде призначена відповідна експертиза (судово-медична експертиза на предмет виявлення згвалтування).

У зв'язку з наявною інформацією Sputnik Азербайджан звернувся до протоієрея Мефодія, настоятелюя одного з бакинських храмів. Отець Мефодій заявив, що вперше чує про те, що в стінах церкви було скоєно злочин щодо малолітньої парафіянки. Однак він зазначив, що обвинувачені – співробітники собору.

Ми виявили бажання поговорити також і самими священнослужителями, яких звинувачують у злочині. Але отець Мефодій заявив, що вони не будуть коментувати ситуацію.

У свою чергу, правозахисниця, голова Союзу дітей Азербайджану Кямалом Агазаде в бесіді зі Sputnik Азербайджан зазначила, що постраждалу дівчинку потрібно на час захистити від суспільної уваги, щоб виключити можливий тиск на неї.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *