Політолог Яхно: Росії дуже вигідно показати наявність «нетерпимості» у Львові


                Політолог Яхно: Росії дуже вигідно показати наявність «нетерпимості» у Львові

Те, що відбулося у львівському таборі ромів, вписується в інформаційну концепцію РФ про радикалів. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповіла український політолог, директор Інституту національної стратегії України Олеся Яхно.

Коментуючи напад на табір ромів у Львові, наша співрозмовниця не виключає того, що подібна ситуація могла бути про стимульована російськими грошима.

«Цього не можна виключати. Коли є так ситуація або напівправди, або коли з одного боку певні процеси мають місце, але хтось їх може просто підігрівати, загострювати, в тому числі і через російські гроші, то в такій ситуації важко сказати впевнено, або довести, що це реальна проблема, чи ця проблема створена. Тому тут не можна виключати, що в якихось ситуаціях буде дійсно загострення, пов'язані з особливістю регіону, з якоюсь сутичкою, яка може виникнути просто так. А десь це дійсно може бути простимульоване грошима. Це дуже вигідна картинка — показати, що у Львові нетерпимість. Це все вписується в інформаційну концепцію РФ про радикалів», — каже політолог.

«Ми бачили, як в низці сюжетів діє Росія, коли вона бере якусь існуючу ситуацію, наприклад, класика жанру — це Україна та Польща, коли останнім часом дійсно робилися певні заяви щодо тих чи інших історичних подій. Ці заяви і рішення мали місце, але просто наявністю цієї проблеми користувалася Росія, і були дійсно зафіксовані випадки, коли до понівечення тих чи інших пам'ятників, чи то польських, чи то українських, були долучені радикали. Потім знаходили, хто їх фінансує — а їх фінансує так чи інакше через посередників Росія. Це не означає, що автоматичні до всіх випадків, які пов'язані з ромами, причетна “рука Росії”. Але цього, знову ж, не можна виключати», — додає експерт.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *