Військовий експерт Козій розповів, хто має вирішувати долю Донбасу


                Військовий експерт Козій розповів, хто має вирішувати долю Донбасу

Фахові структури в рамках Ради національної безпеки і оборони мають сідати та обговорювати долю статусу Донбасу. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України — From-UA повідомив військовий експерт Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Ігор Козій.

Коментуючи заяву першого президента України Леоніда Кравчука, який вважає, що взяти і повернути Донбас в тому статусі, який він мав, просто так не вийде, наш співрозмовник зазначає наступне: «Це послідовна політика першого президента України, він про це заявляв вже неодноразово. Разом з цим ми повинні собі чітко усвідомити, наскільки в поточному часі це може принести користь Україні чи не принести. Це значно складніше, тому що в більшості своїй багато що залежить від спільних зусиль України і партнерів в НАТО, ЄС, США та інших впливових гравців».

Зараз, зазначає експерт, частина Донбасу — це окуповані РФ території, і цей статус треба доводити.

«Відповідно, чи варто цю територію ізолювати, відрізати, не вважати такою, що є під контролем України, це сьогодні необхідно фаховим структурам в рамках Ради національної безпеки і оборони сідати і обговорювати. Це інформація, яка не підлягає відкритості. Вона може бути відкрита тільки після того, коли з’явиться певна форма вирішення цього питання», — додає аналітик.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *