Військовий експерт Лопата: Конституція України не передбачає якогось особливого статусу для Донбасу


                Військовий експерт Лопата: Конституція України не передбачає якогось особливого статусу для Донбасу

Федералізація — це шлях до розвалу України як унітарної самостійної незалежної держави у тій організаційній структурі, в якій вона зараз перебуває. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український військовий діяч, генерал-полковник Анатолій Лопата.

Коментуючи заяву першого президента України Леоніда Кравчука, який вважає, що взяти і повернути Донбас в тому статусі, який він мав, просто так не вийде, наш співрозмовник зазначає наступне: «Леонід Макарович задумався над цією проблемою запізно. У нього була можливість запропонувати статус. Я не знаю, який статус він хоче бачити для Донбасу, але я на сьогоднішній день складно розумію його заяву, тому що я не бачу на сьогодні якогось статусу Донбасу попри врахування думки Конституції України. Сьогоднішня Конституція України не бачить якогось особливого статусу для Донбасу, вона бачить Україну унітарною».

Таким чином, констатує експерт, дискутуючи про якийсь можливий майбутній статус Донбасу, треба добре подумати про долю України як унітарної держави.

«Якщо Кравчук має на увазі федералізацію нашої України, то я би хотів звернути і його увагу, і всіх інших, що після федералізації нашої України її ми вже потім не побачимо як унітарну державу. Це шлях до розвалу України як унітарної самостійної незалежної держави у тій організаційній структурі, в якій вона перебуває», — зазначає Лопата.

«Якщо ми дійсно будемо задумуватися про якісь пріоритети для Донбасу, то це хибна думка, на мій погляд, тому що ділити українців в Україні за якимось іншим статусом неприпустимо. Громадяни України повинні користуватися одними правами та пільгами і всім, що належить громадянам держави», — додає співрозмовник видання.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *