Чи підуть США на розмін України? Даниленко спрогнозував результати зустрічі Трампа з Путіним


                Чи підуть США на розмін України? Даниленко спрогнозував результати зустрічі Трампа з Путіним

Під час зустрічі Трампа і Путіна варто очікувати на доволі бізнесово-цинічну розмову. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів керівник Громадської організації «Українська рада з міжнародних відносин» Сергій Даниленко.

«Аналізуючи і політичну поведінку, і політичне амплуа, в якому працюють і Путін, і Трамп, ми можемо констатувати, що за певними характеристиками вони досить схожі. Вони схожі в публічній реалізації своїх рішень та своєї політики; обидва вони готові шокувати світ та переслідують дуже прагматичні цілі своїх країн, як їм здається, принаймні, які дуже часто суперечать моральним принципам, на яких побудований західний світ», — пояснює експерт.

Проте, зазначає політолог, таких заяв, які робив колись Буш, наприклад, «Путін мій друг і я його розумію» — очікувати на нинішній зустрічі не слід.

«Я думаю, що Трамп двигатиметься в парадигмі: ми конкуренти, але кожний двигається в напрямку своїх інтересів. Тобто тут не буде ані назви ворога, ані назви партнерства. Але певного порозуміння вони між собою досягнуть, вони насправді його прагнуть», — каже співрозмовник видання.

«Нас більше цікавить, якій тут інтерес є у Трампа. Трамп започаткував фактично свої передвиборчі перегоні. І для нього найболючішим залишається розслідування в США щодо його попередньої виборчої кампанії, зв'язки з РФ. От тут у Трампа слабке місце, я думаю, що Путін цим скористається, і буде говорити, що і він тепер докладе зусиль, щоб довести, що такого не було. Хоча факти свідчать, що контакти такі могли відбуватися», — додає Даниленко.

Звичайно, продовжує експерт, Трамп зацікавлений у тому, щоб виконати свою попередню передвиборчу програму.

«Він буде обіцяти Путіну послаблення щодо санкцій, хоча без Конгресу він цього не може зробити. Звичайно, Трамп може зіграти і на тому, що він може повернути Росію до Великої вісімки — і тут будуть лунати обіцянки. Я думаю, що найбільш прагматичним на фоні Трампа-бізнесмена, якім ми його звикли трактувати, буде політик, якій сповідує реальну цинічну нетолеровану політику — Володимир Путін. Всі експерти схиляються до того, що Трампу буде важко говорити з таким, як Путін», — каже політолог.

Що стосується України, каже наш співрозмовник, то «ми не повинні робити якоїсь значної трагедії і говорити, що Україну буде зраджено на цих переговорах».

«Не думаю. Це лише перша зустріч президентів. Ми можемо очікувати продовження цього процесу в інших форматах, в рамках Великої 20. Я не думаю, що США підуть на розмін України, тим паче, що це не підвладно одному Трампу. Сторони розійдуться обіцянками і певним визначенням статусу-кво щодо один одного. Ось на цьому ми можемо оцінювати цю зустріч, враховуючи, що Трампу буде дуже не просто, у Путіна є козирі, які він спробує запропонувати Трампу. І Трамп може не стільки захитатися, скільки виявити інтерес. Тобто це буде доволі бізнесово-цинічна розмова», — резюмував Сергій Даниленко.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *