Здорожчання проїзду в Києві: Луценко розповів, чи допоможе бойкот


                Здорожчання проїзду в Києві: Луценко розповів, чи допоможе бойкот

Можливо, ніхто б і не обурювався через підвищення вартості проїзду у київському міському транспорті, якщо б ми чітко бачили затрати і видатки того ж метрополітену. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів народний депутат фракції «Батьківщина», активіст Євромайдану, боєць батальйону «Азов» Ігор Луценко.

На думку нашого співрозмовника, бойкот, пов'язаний з підвищенням вартості проїзду у київському міському транспорті, ні до чого не приведе. Ти не менш, реакція громадян є правильною.

«На сьогодні є ряд претензій щодо прозорості цього підвищення. Можливо, ніхто б не сказав кривого слова проти підвищення, якщо б ми чітко бачили затрати і видатки метрополітену», — пояснює експерт.

«Щодо видатків метрополітену: чудовим прикладом є ця епопея з Фуксом, коли просто через маніпуляції той борг, що, по-перше, невідомо, як виник, там своя історія ще за часів Януковича, а по-друге, він вимагав в принципі той борг не віддавати під приводом санкцій щодо РФ, тим не менш РНБО і київська влада «прохлопали», і зараз вони вимушені виплачувати цей борг з відсотками, і це є затрати київського метрополітену. Я вже не беру аспект доцільності і правильності цієї закупки», — додає Луценко.

Експерт звертає увагу на той факт, що реклама в метро була завжди поза бюджетом метрополітену.

«Це дуже проблемно, тобто доходи не потрапляють в бюджет самого підприємства, а проходять десь повз. Звісно, рекламою не окупиш метрополітен, але реклама — це лише один з прикладів, а таких прикладів можна приводити практично з кожної закупівлі. Тому ми маємо таке ставлення до метрополітену, і підвищення тарифів — це просто спроба загасити ці всі неефективні моменти управління метрополітеном», — констатує співрозмовник видання.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *