Павловський: Перший перепис на території України зробили монголо-татари, щоб дань збирати. А Уряд досі на щось чекає


                Павловський: Перший перепис на території України зробили монголо-татари, щоб дань збирати. А Уряд досі на щось чекає

Без перепису важко зрозуміти, що собою зараз представляє країна. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський.

За словами нашого співрозмовника, в Україні треба проводити не пробний, а повноцінний перепис населення.

«Зверніть увагу на те, що планувалось провести перепис населення, і було відповідне законодавство ще в 2000 році, а потім щороку відкладали на наступний рік. Треба було б не пробний перепис проводити, а справжній і в повному обсязі. Не думаю, що виникли б якісь проблеми», — каже експерт.

В першу чергу, зазначає політик, повноцінний перепис населення необхідний для того, щоб узнати, «на якому світі ми знаходимось».

«Нам треба об'єктивно мати економічні і статистичні показники, щоб можна було б якимось чином планувати розвиток держави. Інакше ми навмання, як сліпі, штовхаємось, не розуміючи, що собою зараз представляє країна», — каже Павловський.

«Цікаво, що перший перепис на території України був зроблений більше тисячі років тому. І знаєте, хто його зробив? Його зробили монголо-татари для того, щоб дань збирати по душам. А у нас уряд досі не може спромогтись на те, що зробили племена монголо-татар. Це як показник ефективності державної влади», — додає співрозмовник видання.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *