Соціолог Бекешкіна розповіла українцям, чому не варто боятися перепису населення


                Соціолог Бекешкіна розповіла українцям, чому не варто боятися перепису населення

Українці не мають боятися перепису населення. Це просто об'єктивна вимога, яку треба виконати. Про це в коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA повідомила соціолог, старший науковий співробітник Інституту соціології НАН України та глава фонду Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

За словами нашої співрозмовниці, рішення Кабміну про проведення пробного перепису населення в Україні не є чимось особливим.

«У світі, принаймні в цивілізованих країнах, прийнято раз на 10 років проводити перепис населення. Ми пропустили в 2010 році. Наступне має бути проведене в 2019-2021 роках, тобто всі країни роблять це приблизно в один рік. І зараз треба вирішувати — ми робимо чи ні», — каже експерт.

За словами спеціаліста перепис покаже реальну чисельність населення України.

«Дослідження покаже інші пропорції між регіонами, інші можуть бути пропорції між містом і селом. Адже певна частина східних регіонів виїхала, причому не завжди в межах України, а виїхала за межі держави. Подобається це комусь чи ні, але очевидно, що населення буде менше. Але, з іншого боку, я думаю, що не настільки, як лякають, мовляв, виїхало 8-10 мілйонів. Тобто менше будуть говорити дурниць», — констатує Бекешкіна.

«Тут нічого боятися. Це просто об'єктивна вимога, яку треба виконати», — додає експерт.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *