Павловський розповів, що не так з «законом про аліменти»


                Павловський розповів, що не так з «законом про аліменти»

З чоловіками, що не сплачують аліменти власним дітям, треба боротися, використовуючи моральний тиск. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський.

Коментуючи інформацію про те, що в Україні з початку 2018 року зі боржників стягнуто 1,5 млрд гривень аліментів та оцінюючи роботу закону щодо посилення відповідальності за несплату аліментів, наш співрозмовник зазначає наступне: «З юридичної точки зору це неоднозначний закон, тому що є багато правників в Україні, які займаються конституційним правом, які заявляють, що це є порушенням прав людини, коли їх за певною ознакою обмежують в правах. Наприклад, свободи пересування, виїзду за кордон, в отриманні прав власності тощо. Тобто, з одного боку проблема дійсно існує, і в той же час є багато недобросовісних чоловіків, які не виконують свої елементарні соціальні функції по допомозі».

Тобто, додає експерт, держава має шукати якусь здорову середину і керуватись здоровим глуздом, щоб не перегнути палку, з одного боку, а з іншого, щоб все-такі вирішувати питання, що стосується аліментів.

«Я думаю, що якщо б був тиск громадський, морально-етичний в суспільстві, щоб до людини, яка не виконує своїх зобов'язань, створювали нетерпиму атмосферу на роботі і в суспільстві, навіть сусіди робили певні зауваження, то таких людей було б менше. Тобто ми йдемо поки що каральним шляхом, а не шляхом виховання, морального тиску, створення такої відповідної суспільної атмосфери, щоб навіть і думки такої не виникало, що власній дитині можна не допомагати», — зазначає Андрій Павловський.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *