Журналіст Луканов пояснив, чи зійдуть з рук Мураєву слова про Олега Сєнцова


                Журналіст Луканов пояснив, чи зійдуть з рук Мураєву слова про Олега Сєнцова

Вся справа Сєнцова насправді побудована на свідченнях двох осіб. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів медіа-експерт Юрій Луканов.

На думку нашого співрозмовника, суспільство навряд чи пробачить нардепові Євгену Мураєву за його слова про Олега Сєнцова, навіть після того, як Мураєв вибачився перед засудженим в Росії українським режисером.

«Очевидно, що цей скандал відбувся в зв'язку з тим, що Росія готується до ЧС з футболу: все так гламурно, все так радісно і оптимістично, а тим часом в світі проводиться кампанія, і спасибі правозахисникам, на підтримку Сєнцова, якій вже голодує 29-й день. Наполегливе повторення, масові акції в багатьох країнах світу починають привертати увагу, у людей виникає питання — а що ж там таке? В Росії проводять ЧС з футболу, а в той же час там здійснюються репресії проти політв'язнів? Ясна річ, що Росія вживає заходів», — каже журналіст.

«В той же час в Україні Мураєв і очолюваний ним канал, — продовжує експерт, — закидають меседжі про те, що, мовляв, Сєнцов насправді терорист і нема чого його підтримувати, що не все так однозначно».

За словами співрозмовника видання, вся справа насправді побудована на свідченнях двох осіб.

«Один з них Геннадій Афанас'єв, такий українець з Криму, якій підтвердив, що той готував теракт, а потім в залі суду заявив, що його катували і примусили через фізичний біль здійснити такі зізнання, а насправді нічого подібного не було. А агенти російського впливу розповідають, що Геннадій Афанасьєв сказав це вже в Києві, коли його обміняли на когось там з росіян, хоча він це говорив в Росії. Тобто під сумнів ставлять те, що Сєнцов — політв'язень, вдають, що він може бути насправді терористом. Ось така кампанія власне кажучи», — каже Юрій Луканов.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *