Фаріон порівняла греків та українців і розповіла, хто по-справжньому незалежний


                Фаріон порівняла греків та українців і розповіла, хто по-справжньому незалежний

Національна свідомість — запорука незалежності держави, але цього в нашому суспільстві поки що не вистачає. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповіла народний депутат України Ірина Фаріон.

Розмірковуючи про те, як змінилася Україна за останні роки незалежності, наша співрозмовниця зазначає наступне: «Незалежність — це в першу чергу духовний і моральний вибір. Я сьогодні прилетіла з Греції, відпочивала, і коли я підійшла до табла і прочитала «Львов», я зрозуміла, що я лечу в залежну країну, тому що мова — це символ самодостатності держави. І коли мені доводилося в Греції на кожному кроці пояснювати, що українська мова це зовсім інше, ніж російська мова, і що не смійте відкривати до мене рота мовою агресора, війни і окупанта, то я зрозуміла, що я повертаюся в країну для страшної боротьби за її незалежність».

На думку Ірини Фаріон, якщо б український народ був по-справжньому незалежним, він би ніколи в житті не обирав таку владу, яку обирає.

«А наш народ обирає або чужинців, або винятково залежних людей — залежних в плані духовному, культурному і моральному», — зазначає експерт.

За словами політика, цей світ належить тільки сильним, і щоб вижити, треба самому ставати хижаком.

«Це і є основне призначення кожної держави. І тільки тоді, коли Україна стане сильною державою, вона зможе вважати себе незалежною», — каже наша співрозмовниця.

«Греція — це сильна держава, я відчула це і побачила. Їм до одного міста ці дефолти, їхні проблеми з європейською унією і всього іншого. Це люди, які виростають з великої глибокої історичної культури, які ніколи не зрадять ані своєї мові, ані традицій», — додає Фаріон.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *