Фаріон розповіла, що мають отримати школярі 1 вересня замість традиційної лінійки


                Фаріон розповіла, що мають отримати школярі 1 вересня замість традиційної лінійки

Треба жити так, щоб знання перетворилося на потребу самовдосконалення. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповіла народний депутат України Ірина Фаріон.

За словами нашої співрозмовниці, 1 вересня — це особливий день у житті дитини, тому що він пов'язаний з черговим етапом пізнання світу.

«Нема нічого прекраснішого, ніж сила знань. Знання — це сила. Наше суспільство, попри час шалених комп'ютерних технологій, катастрофічно відстає в пізнанні самого себе. Наше суспільство абсолютно не знає, якого ми роду-племені, хто ми є і яке наше призначення. Звісно, що це я не про всіх. Бо якщо б суспільство знало про себе і свою історію, воно б не робило такого катастрофічного вибору, як воно робить, принаймні, в 20 столітті», — каже політик.

За словами пані Фаріон, 1 вересня необов’язково має починатися з лінійки, але діти у цей день мають почути напутнє слово від знакових особистостей.

«Тобто студент, який вперше вступив до вишу, має в цей день прослухати лекцію якогось особливо шанованого професора, чи культурного діяча, чи інтелектуала тощо. Якщо це стосується школярів, дітей, то це можуть бути якісь цікаві батьки, духовні діячі, представники культурно-інтелектуальної еліти», — каже експерт.

«У нас в політехніці 1 вересня відбувається надзвичайно цікаво — стільки різних людей, з цікавими коментарями, зі святом посвяти студентів. Тому я вважаю, що цей день має бути урочистим. До того ж нічого немає поганого у тому, щоб дитина цього дня принесла до школи квіти. Якщо вона хоче принести квіти і покласти, скажімо, до статуетки Матері Божої, які у нас на Галичині зараз біля шкіл ставлять, або до пам'ятника Степанові Бандері — то будь ласка. Тому робити якісь обмеження, це просто смішно. Треба просто так вміти жити, щоб знання перетворилося на потребу самовдосконалення», — резюмує наша співрозмовниця.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *