Магда нагадав, в яких умовах приймали закон про особливий статус, і розповів, чого прагне Україна


                Магда нагадав, в яких умовах приймали закон про особливий статус, і розповів, чого прагне Україна

Пролонгуючи закон про особливий статус Донбасу, ми демонструємо, що Україна прагне миру на Донбасі на відміну від Росії. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів кандидат політичних наук, політичний експерт, журналіст Євген Магда.

Коментуючи інформацію про те, що депутати Верховної Ради України підтримали прийняття за основу і в цілому законопроекту №9153 про пролонгацію закону про особливий статус Донбасу, наш співрозмовник зазначає наступне: «По-перше, цей закон називається про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей. По-друге, нагадаю, що він був ухвалений в складний для України період, коли власне великого простору для маневру у України не було. Але до цього закону прив'язані Мінські домовленості, прив'язані санкції».

«Україна має думати не тільки про виборчу кампанію, як у нас часто думає багато хто, але й про власне зобов'язання як держави, яка є членом міжнародної спільноти. І ми насправді не можемо просто як потребу того самого Заходу побачити від України дії, спрямовані на припинення конфлікту на Донбасі. Це теж треба розуміти», — додає аналітик.

За словами політолога, у самому законі є багато запобіжників, щоб він не був використаний проти України.

«Як відомо, закон про особливості місцевого самоврядування в дію не вступив. Просто закінчився термін його дій, він ухвалювався тільки на три роки, і минулого року його вже пролонгували. Тому я думаю, що його потрібно пролонгувати і зараз. Це аргумент для того, щоб показувати, що Україна прагне миру на Донбасі на відміну від Росії», — резюмував Євген Магда.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *