Козій про Іловайську трагедію: Не треба сьогодні всіх собак спускати на ЗСУ, адже керівником АТО була СБУ


                Козій про Іловайську трагедію: Не треба сьогодні всіх собак спускати на ЗСУ, адже керівником АТО була СБУ

Розслідування Іловайської трагедії закінчено, але остаточно можна буде робити висновки лише після того, як своє слово скаже суд. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України — From-UA повідомив військовий експерт Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Ігор Козій.

Аналізуючи причини, які в 2014 році призвели до Іловайської трагедії, наш співрозмовник зазначає наступне: «На початок Іловайської трагедії у України фактично не було тих 6 тисяч танків, 6 тисяч БМП, БТРів, які колись мала у своєму розпорядженні країна , а ті, що залишились, в більшості своїй — в несправному стані. Можна сюди ж додати скорочення дивізії, яка була в Артемівську, скорочення дивізії, яка була в Луганську, фактично продовження базування Чорноморського флоту».

На думку експерта, свого часу було зроблено багато абсолютно неправильних речей, які, тим не менш, є наслідком незрозумілого роззброєння.

«Не треба сьогодні всіх собак спускати на ЗСУ, тому що керівником АТО була СБУ, і саме треба було виходити звідти: які накази було віддано. Відповідно до закону про антитерористичну діяльність втручання любих посадових осіб в проведення АТО заборонено суворо. А тепер пояснить, на підставі чого керівник АТО в Донецькій і Луганській області поїхав до Києва святкувати День незалежності, залишивши свій командний пункт? Хто йому віддав такий наказ? Чи він самовільно це зробив? Хто може відповісти? І це ключове питання для того, щоб далі розмірковувати, чому так відбулося», — каже Козій.

«Ясно, що взаємодії між Міністерством внутрішніх справ і Міністерством оборони, а точніше Збройними силами, як такої за висновками більшості експертів не було, тому і є звинувачення в бік керівника АТО в Харківській області. Тобто тут слід розібратися, хто побудував таку структуру, хто прийняв рішення, що це АТО саме. Розслідування закінчено і документи знаходяться в ГПУ, доти, доки суд не визначить до кінця всі моменти», — додає співрозмовник видання.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *